Дії росіян щодо новонароджених дітей на ТОТ Луганщини вважаються геноцидом, - ISW
Дії росіян щодо новонароджених дітей на ТОТ Луганщини вважаються геноцидом, - ISW

Дії росіян щодо новонароджених дітей на ТОТ Луганщини вважаються геноцидом, - ISW

З 6 травня породіллі, які народжують у лікарнях на тимчасово окупованих територіях Луганської області, для виписки з лікарні повинні будуть підтверджувати наявність громадянства Російської Федерації хоча б у одного з батьків новонародженої дитини. Ці вимоги порушують статтю II(d) Конвенції про попередження злочину геноциду та покарання за нього, яка визначає геноцид як "запровадження заходів, спрямованих на запобігання народженню в групі".

В лікарнях на тимчасово захоплених територіях Луганщини окупанти погрожують матерям відбирати новонароджених дітей, якщо жоден із батьків не зможе довести, що має громадянство РФ. Як зазначається у черговому звіті Інституту вивчення війни (ISW), на який посилається "Українська правда", такі дії російських загарбників порушують статтю II Конвенції про запобігання злочину геноциду і покарання за нього.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив, що з 6 травня породіллі, які народжують у лікарнях на тимчасово окупованих територіях Луганської області, для виписки з лікарні повинні будуть підтверджувати наявність громадянства Російської Федерації хоча б у одного з батьків новонародженої дитини. 

Аналітики ISW зазначають: якщо цей звіт правдивий, то такі вимоги порушують статтю II(d) Конвенції про попередження злочину геноциду та покарання за нього, яка визначає геноцид як "запровадження заходів, спрямованих на запобігання народженню в групі".

Зазначається також, що окупаційні чиновники продовжують зусилля з мілітаризації та індоктринації української молоді на тимчасово захоплених територіях. У  так званій "ЛНР" 1 травня заявили про розробку нового підручника, який викладатиме новітню історію тимчасово окупованих частин Луганської області відповідно до російських стандартів освіти. 

Крім того, окупаційний чиновник Запорізької області Володимир Рогов 2 травня заявив, що нещодавно у військово-патріотичних іграх російських військово-патріотичних молодіжних організацій "Рух Перших" і "Юнармія" в тимчасово окупованих Бердянську та Мелітополі взяли участь 200 дітей.

  • Читайте також: «Українство — це хвороба». Аналітики дослідили геноцидну риторику путінського режиму

Фото: Новинарня

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
оккупация
Источник материала
Поделиться сюжетом