Дмитро Христич: У Дивізіоні ІА треба прагнути медалей
Дмитро Христич: У Дивізіоні ІА треба прагнути медалей

Дмитро Христич: У Дивізіоні ІА треба прагнути медалей

Збірна України тріумфально завершила чемпіонат світу з хокею 2024 року у Дивізіоні ІВ. «Синьо-жовті» виграли усі п'ять матчів та здобули підвищення у класі.

Як повідомляє «Суспільне Спорт», після вирішального матчу із господарями льоду литовцями (4:1) головний тренер українців Дмитро Христич  прокоментував успіх своєї команди та оцінив перспективи команди у Дивізіоні ІА, передає Укрінформ.

«Гра з Литвою була була іншого гатунку на цьому чемпіонаті світу, і ми з нею впоралися. Ми упродовж сезону грали із сильнішими суперниками і мали гарний результат. Дуже вдячний гравцям за те, що показали себе з найкращого боку. Дивізіон ІА дуже цікавий. там три команди завжди змінюються. Може й буде якась проміжна ціль, але треба прагнути медалей. А так, треба пограти і подивитися, що ми там можемо. Ми вже протистояли командам з Дивізіону ІА і знаємо, що можемо проти них грати. Треба лише це повторити», - сказав Христич.

Україна утретє в історії виграла чемпіонат світу у Дивізіоні ІВ, який є третім за рангом у світовому хокеї. Раніше це траплялось у 2013-у та 2016 роках.

Суперники України на світовій першості 2025 року визначаться після ЧС-2024 у Дивізіоні ІА, який триватиме до 4 травня. Виступають  Словенія, Румунія, Угорщина, Італія, Японія та Південна Корея. Топ-2 команди вийдуть до еліти, корейці достроково вилетіли до Дивізіону ІВ.

Фото: ФХУ.

Теги по теме
Спорт
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны