Донатьте і розповідайте про це!
Донатьте і розповідайте про це!

Донатьте і розповідайте про це!

Сьогодні я хочу пояснити, чому важливо розповідати, як ваш бізнес підтримує армію.

Для власників бізнесу та піарників. Друзі, якщо ми не знайомі. Я більше 15 років займаюсь медіа, працював в одному з найкращих ділових ЗМІ. Маю досвід від створення контенту до менеджерування та реалізації довгострокових планів і проектів. Роками досліджував аудиторію та їх сприйняття інформації.

Сьогодні я хочу пояснити, чому важливо розповідати, як ваш бізнес підтримує армію. Чому "робити добрі справи і кидати у воду" більше не можна, це шкодить бізнесу і країні.

Отже.

Уявімо, що ваш бізнес донатить умовні $1000 щомісяця. Але про це не знає жоден з ваших клієнтів. Жоден з ваших конкурентів. Лише ви і деякі з ваших співробітників.

Контекст. За абсолютно всіма опитуваннями, армія має найвищий рейтинг підтримки в суспільстві. Це базова історія: ти маєш бути поруч з тим, що має стабільно позитивне сприйняття, але не пов'язане зі скандалами.

А що відбувається, коли ви цього не робите.

- ви втрачаєте лояльність клієнтів, бо вони починають думати, що ви "внє палітікі", тобто уникаєте теми війни. Це одразу розчаровує

- ви не отримуєте нових клієнтів, які підтримують армію і тема підтримки ЗСУ вкрай важлива для них. Бо так вони розуміють, що їх кошти йдуть не тільки на нову машину для вас, але й на нову машину для ЗСУ

- ви не впливаєте на ваших колег та конкурентів, не впливаєте на ринок, бо ваш суспільний авторитет занадто слабкий для цього

Як приклад ефективних комунікацій - Нова пошта, ОККО чи Uklon (список можна продовжувати, ефективних компаній багато).

Ці три компанії не в топ-5 за кількістю донатів. Проте про їх благодійну діяльність чутно найбільше. Бо вони роблять максимально ефективну комунікацію про це.

Тобто є, наприклад, Метінвест, який донатить найбільше (дякую їм за це). Але ви навряд назвете їх, якщо запитати вас на вулиці про відомі вам компанії-благодійниці.

Чому ви маєте розповідати про підтримку ЗСУ. Коли ви донатите умовно $1000 щомісяця і мовчите - втрачаєте не тільки ви. Від мовчання також втрачає армія.

Поясню. Ваші конкуренти дивляться на вас. Ваші колеги та партнери дивляться на вас. Їм важлива ваша думка, ваша поведінка, ваші кроки на ринку.

Якщо ви донатите і кажете про це - ви вчиняєте правильно. Тепер це нормальна і здорова поведінка здорового бізнесу. До війни, можливо, було інакше, і скромність була окрасою. Але зараз зовсім інший час. Тепер треба голосно казати про те, що ви робите для армії. І тоді всі, хто орієнтується на вас, зроблять так само.

Ви донатите умовну $1000 щомісяця? Тоді я також маю це робити. Щоб бути з вами на одній хвилі. І ось ваша $1000 щомісяця перетворилась на $2000 - за рахунок вашого публічного впливу ЗСУ отримали більше. Це ваша заслуга.

Публічно кажіть про те, як ви підтримуєте ЗСУ. Детально про все, що робите. Щомісяця. Робіть це системно і ви побачите, як сильно змінюється ставлення клієнтів, ставлення партнерів, як медіа звертають на вас увагу. А, головне, армія отримує більше, щоб ми перемогли.

Крім того, компанія, яка матиме найвищий суспільний авторитет, матиме і найвищу суспільну підтримку в усіх сенсах цього слова. А це - вкрай важливо для бізнесу.

Час мовчки робити добрі справи закінчився. Армія - це спільна справа. Якщо для вас важлива країна та наша перемога - час голосно казати про те, що ви робите для підтримки армії. Бо той, хто мовчить, скоріш за все не робить нічого.

Донатьте і розповідайте про це.

Джерело

Теги по теме
Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом