Гроші не прийдуть: ВПО назвали умову поновлення виплати пенсій
Гроші не прийдуть: ВПО назвали умову поновлення виплати пенсій

Гроші не прийдуть: ВПО назвали умову поновлення виплати пенсій

Внутрішньо переміщеним особам, які одержують пенсію в Ощадбанку, розповіли, у якому разі їм прийдуть виплати.

Як передає "Хвиля", про це повідомила прес-служба Мінреінтеграції.

Так, дехто з українців залишився без пенсій. Справа в тому, що пенсіонери, які стали ВПО до 24 лютого 2022 року, мали пройти фізичну ідентифікацію до 31 березня 2024 року. Таким чином необхідно було підтвердити своє обличчя одним із зручних способів, офлайн або онлайн. Це потрібно було зробити для того, щоб перевірити, чи справді кошти від держави отримує саме та особа, якій вони призначені.

Проте увагу пенсіонерів звернули на те, що ті, хто не пройшов ідентифікацію, можуть зробити це і зараз. Після цього виплату пенсії буде продовжено. При цьому кошти буде виплачено за всі місяці, за які людина не отримувала пенсію через непроходження ідентифікації.

Індексація пенсій в Україні / Фото: radiosvoboda.org

Нагадаємо, що пройти ідентифікацію можна будь-яким зручним способом:

  • особисто відвідати відділення АТ "Ощадбанк" чи орган Пенсійного фонду України (ПФУ);
  • віддалено авторизуватися за допомогою кваліфікованого електронного підпису "Дія.Підпис" ("Дія ID") на веб-порталі (https://portal.pfu.gov.ua/) електронних послуг ПФУ. Це зручно для тих, хто не має фізичної можливості відвідати установи банків або Пенсійного фонду, знаходиться на тимчасово окупованій території або віддає перевагу онлайн-інструментам;
  • за допомогою відеоконференцзв'язку (подати заявку можна на веб-порталі електронних послуг ПФУ або через Контакт-центр Пенсійного фонду України за номерами: 0800 503 753, (044) 281 08 70, (044) 281 08 71);
  • у разі перебування за кордоном – отримати у закордонній дипломатичній установі України посвідчення факту, що особа жива та надати ці документи органу ПФУ, де пенсіонер перебуває на обліку. Можна надсилати документи за допомогою веб-порталу Фонду або пошти.

Раніше ми писали, що українці отримають по 6600 гривень.

Источник материала
Поделиться сюжетом