Канал «Дім» покаже нову військову драму «Мангровий гай»
Канал «Дім» покаже нову військову драму «Мангровий гай»

Канал «Дім» покаже нову військову драму «Мангровий гай»

Головні події серіалу розгортаються у 2014 та 2022 роках на Харківщині, біля кордону з Росією. У центрі картини — люди, що зупиняли російську навалу в перші місяці війни і завдяки яким Україна вціліла.

У неділю, 5 травня, о 19:30 на каналі «Дім» відбудеться прем’єра 4-серійної військової драми «Мангровий гай», у центрі якої — люди, що зупиняли російську навалу в перші місяці війни. Серіал знято за фінансування держави та за підтримки Національної гвардії України. Про це повідомила пресслужба державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» (МПІУ).

«Я на власні очі бачив, як люди, які ніколи не брали до рук зброю, не були військовими, встали тією стіною з тисяч особистостей, які зупинили ту хвилю неймовірного зла, кривавого, безжального, нелюдського, яка зносила все перед собою,  перетворюючи живе на мертве. Ця хвиля розсікалась об сотні тисяч захисників України і до більшості міст і містечок долетіли лише краплі тої кривавої бані та уламки заліза. Відсутність артилерійських "приходів" в містах і селах не означає їх відсутність на лінії фронту, де сьогодні її тримають ті, для кого Україна понад усе! Ті, для кого Воля важливіше за хліб. Ті, для кого є різниця, в якій Країні їм жити. І сьогодні необхідно знімати фільми про війну, тому що ми передаємо сенс того, за що ми кладемо життя. Кіно відображає ціну яку ми платимо, хоча б приблизно. Цінність того, що захищаємо», — зазначив автор сценарію Олег Карлос.

В ДП «МПІУ» зауважили, що мангри — це ліси, де дерева тримаються за землю так міцно, що їх нічим не вирвеш. Вони фактично є захисним бар’єром, який рятує людство від руйнівної сили океану. Новий серіал каналу «Дім» розповідає про звичайних людей, які стали на шляху російській навалі, ніби мангровий гай на шляху нищівної хвилі цунамі.

Головні події серіалу розгортаються у 2014 та 2022 роках на Харківщині, біля кордону з Росією. У 2014-му Росія розхитувала ситуацію на сході України, намагаючись за допомогою колаборатнів встановити владу, так званих, «народних республік». Головний герой — Мартін, тоді ще цивільний хлопець, волонтер, бачить, як росіяни розстрілюють мирних людей за будь-яку незгоду чи вияв проукраїнських поглядів. У лютому 2022 року Мартін — вже боєць Національної гвардії України, який отримує завдання потрапити в окуповане росіянами село свого дитинства та юності, щоб врятувати людей, які володіють важливою для захисту Харкова інформацією.

«Українське патріотичне кіно відіграє важливу роль у розвитку національної свідомості та самобутності. Воно стало інструментом у боротьбі за незалежність, суверенітет та культурну ідентичність, важливим засобом протидії російській пропаганді. Фільм “Мангровий гай” є прикладом кінематографії, яка відображає наші суспільні цінності, демонструє відвагу, силу духу українських воїнів, зокрема військовослужбовців Національної гвардії України. Гвардійці постійно беруть участь у боях. І не просто воюють, а перемагають і завдають значних втрат ворогу», — прокоментував полковник, начальник служби стратегічних комунікацій Департаменту персонального штабу Головного управління Національної гвардії України Вадим Голуб.

Режисером стрічки серіалу є Сергій Сторожев. У головних ролях знялись Олександр Піскунов, Сергій Деньга, Світлана Штанько, Володимир Гладкий, Влад Мамчур, Дмитро Орлов, Володимир Ращук, Ярина Гордієнко, Олексій Тритенко та інші.

Картину зняло ТОВ «Мейнстрім Пікчерз» на замовлення ДП «МПІУ».

Всі серії «Мангрового гаю» вийдуть в ефірі та на сайті телеканалу «Дім» у неділю, 5 травня, о 19:30. На ютуб-телеканалі «Дім» серіал можна буде переглянути згодом.

Фото: ДП «МПІУ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом