Комісія з цінних паперів США побачила масове шахрайство у звітності медіаімперії Трампа
Комісія з цінних паперів США побачила масове шахрайство у звітності медіаімперії Трампа

Комісія з цінних паперів США побачила масове шахрайство у звітності медіаімперії Трампа

Комісія з цінних паперів і бірж звинуватила аудитора медіа-компанії колишнього президента Дональда Трампа в «масовому шахрайстві», яка звинуватила фірму в тому, що вона є «фіктивною аудиторською фабрикою», чиї невдачі піддають ризику інвесторів.

Аудитор BF Borgers і його власник Бенджамін Боргерс погодилися на постійне відсторонення від бухгалтерської роботи та сплату 14 мільйонів доларів цивільного штрафу, повідомили федеральні регулятори.

Комісія з цінних паперів і цінних паперів (SEC) заявила, що під час перевірки перевірок фірми було виявлено «навмисні та системні збої» у більш ніж 1500 заявках із січня 2021 року по червень 2023 року. Цей період був до того, як Trump Media & Technology Group стала публічною, що свідчить про те, що її заявки не входили до розслідуваних як частина огляду.

У п'ятницю вранці вартість акцій Trump Media, яка володіє Truth Social, впала на 5 відсотків.

Прес-секретар Trump Media Шеннон Девайн заявила в заяві, що компанія «з нетерпінням чекає співпраці з новими партнерами з аудиту відповідно до сьогоднішнього розпорядження SEC».

BF Borgers не відразу відповів на запити про коментарі.

Минулого місяця в заяві SEC зазначалося, що компанія Borgers була її бухгалтерською фірмою до того, як компанія вийшла на біржу в березні, перевіряючи фінансову звітність Trump Media за 2022 та 2023 роки. У березні рада директорів Trump Media також затвердила Borgers як свого аудитора. майбутній звіт за 2024 рік.

Боргерс провів аудит фінансової звітності Trump Media за 2023 рік , у якій говорилося, що минулого року компанія втратила понад 58 мільйонів доларів і отримала близько 4 мільйонів доларів доходу. У цій заяві Боргерс зазначив, що працював аудитором Trump Media з 2022 року.

Компанії платять аудиторським фірмам за перевірку та підписання їхніх фінансових звітів і нормативних документів, а SEC вимагає від фірм дотримуватись професійних стандартів бухгалтерського обліку, щоб інвестори могли покластися на них, вирішуючи, куди вкладати свої гроші.

Источник материала
Поделиться сюжетом