Майже місяць такого не було: у Повітряних силах розповіли про нічну атаку по Україні
Майже місяць такого не було: у Повітряних силах розповіли про нічну атаку по Україні

Майже місяць такого не було: у Повітряних силах розповіли про нічну атаку по Україні

Утім, речник Повітряних сил України Ілля Євлаш у розмові з 24 Каналом розповів, що у ніч проти 4 травня противник використав 13 безпілотних ударних літальних апаратів з Бєлгородської області.

Деталі нічної атаки

Євлаш зазначив, що цієї ночі окупанти намагалися атакувати цивільну інфраструктуру в Харкові. Також декілька безпілотників розділилися й попрямували на Дніпропетровщину, а саме до Павлограда.

Усі 13 БпЛА були збиті мобільними вогневими групами Сил оборони. До них входять не тільки Повітряні сили, а й Сухопутні війська, Державна прикордонна служба, Національна гвардія, ТРО та інші.

Під час збиття сталося падіння уламків, які пошкодили цивільну забудову. На жаль, таке часто трапляється. Тому просимо наших громадян, повідомляємо на наших офіційних майданчиках, телеграм-каналі та WhatsApp, аби не нехтували тривогою,
– сказав Ілля Євлаш.

Повітряні сили попереджають про курс, напрямок, які саме засоби повітряного нападу рухаються, щоб громадяни могли пройти в укриття та не наражали себе й своїх близьких на небезпеку.

Чому росіяни зменшили використання БпЛА

За словами речника Повітряних сил, наразі складно сказати, чому ворог діє у такий спосіб. Окупанти виходять зі своєї оперативної ситуації, стратегічного плану. Імовірно, бачать доцільність робити акцент більше на ракетні удари.

Зараз росіяни досить часто використовують балістику, як-от по Одесі "Іскандер-М". Крім того, послуговуються ракетам Х-59 класу "повітря – повітря", якими намагаються завдавати ударів по енергетиці, застосовуючи тактичну авіацію та тероризуючи мирне населення.

Источник материала
Поделиться сюжетом