Меріл Стріп отримає почесну "Золоту пальмову гілку" Каннського кінофестивалю
Меріл Стріп отримає почесну "Золоту пальмову гілку" Каннського кінофестивалю

Меріл Стріп отримає почесну "Золоту пальмову гілку" Каннського кінофестивалю

Американська актриса Меріл Стріп отримає почесну "Золоту пальмову гілку" Каннського кінофестивалю за заслуги та внесок у кінематограф. Нагородження артистки відбудеться під час церемонії відкриття кіноогляду у театрі Люм'єр 14 травня. Про це повідомляється на офіційному сайті кінофестивалю.

- Для мене безмірна честь отримати звістку про цю престижну нагороду. Отримати приз у Каннах для міжнародного співтовариства художників завжди було найвищим досягненням у мистецтві кіновиробництва. Я з нетерпінням чекаю на можливість приїхати до Франції, щоб особисто подякувати всім у травні! – зазначила Стріп в офіційній заяві.

Стріп вперше отримала нагороду Каннського кінофестивалю 35 років тому за роль у судовій драмі Фреда Скепісі "Крік у темряві". За словами президента Іріс Кноблох та директора фестивалю Тьєррі Фремо, з того часу зірка надихнула кілька поколінь глядачів і в її ролях кожен знайде те, що йому відгукується.

- У кожному з нас є щось від Меріл Стріп! У кожному з нас є щось із фільмів "Крамер проти Крамера", "Вибір Софі", "З Африки", "Мости округу Медісон", "Диявол носить Prada" та "Мамма Міа!" Оскільки Меріл Стріп пропрацювала в кіно майже 50 років і втілила незліченні шедеври, вона є частиною нашої колективної уяви, нашої спільної любові до кіно, – йдеться у заяві Кноблох та Фремо.

Міріл Стріп 74 роки. Вона знімається у кіно з 1977 року. З того часу зірка 21 раз була номінована на премію "Оскар" і тричі ставала її лауреатом. Вона також володарка дев'яти нагород "Золотий глобус і почесного "Золотого ведмедя" Берлінського кінофестивалю у 2012 році. Понад 40 років актриса була одружена зі скульптором Доном Гаммером, від якого народила четверо дітей. Пара подала на розлучення у жовтні 2023 року.

Каннський кінофестиваль пройде у Франції з 14 по 25 травня цього року.

Источник материала
Поделиться сюжетом