Міністр оборони Італії: Заяви Макрона щодо військ в Україні збільшують напруженість
Міністр оборони Італії: Заяви Макрона щодо військ в Україні збільшують напруженість

Міністр оборони Італії: Заяви Макрона щодо військ в Україні збільшують напруженість

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що італійські солдати за жодних умов не можуть бути залучені у війну в Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Corriere Della Sera.

"Наша позиція не змінюється: ми завжди говорили, що Україні потрібно всіляко допомагати, і ми це робимо, але ми також завжди виключали пряме втручання наших військових у конфлікт", – сказав Крозетто.

Як міністр оборони, який "з самого початку" заявляв, що "Україні потрібно допомогти, щоб уникнути розширення конфлікту", сьогодні він просить не підвищувати напруженість.

Навпаки, він шукає будь-які форми діалогу, починаючи "плести павутину дипломатії".

Бо якщо вибухне конфлікт, "Італії буде що втрачати".

" Абсолютно ні! Сьогодні ніхто не може в цьому сумніватися", – сказав міністр, відповідаючи на питання щодо залучення італійських військових в Україні.

"Тому що, на відміну від інших, ми маємо в нашій системі чітку заборону на прямі військові інтервенції, поза межами того, що передбачено законами і Конституцією.

Ми можемо передбачити лише збройне втручання за міжнародним мандатом, наприклад, на виконання резолюції ООН.

Гіпотетичне втручання в Україні не тільки не входило б у цей випадок, але й спровокувало б подальше розкручування конфлікту, що не принесло б користі, перш за все, самим українцям.

Коротше кажучи, умов для нашого прямого втручання не існує", – заявив Крозетто.

За його словами, заяви французького президента Емманюеля Макрона про можливість відправки військ в Україну лише підвищують напруженість.

"Я не беруся судити президента такої дружньої країни, як Франція, але я не розумію мети і корисності цих декларацій, які об'єктивно підвищують напруженість", – заявив міністр.

Нещодавно він підтвердив, що не змінив своєї думки та вважає такий підхід правильним.

Источник материала
Поделиться сюжетом