російська церква відправляє 1300 священників на війну проти України
російська церква відправляє 1300 священників на війну проти України

російська церква відправляє 1300 священників на війну проти України

РПЦ планує відправити на фронт в Україну "для духовної допомоги російським військовослужбовцям" близько 1300 священників. 

Про це розповів митрополит Ставропольський і Невинномиський кирило в ефірі російського пропагандистського ТБ, пише Центр нацспротиву.

"московський піп запевняє, що сьогодні міністерство нападу рф має дуже тісні зв’язки із російською церквою і це питання вирішиться найближчим часом. І так воно насправді і є. Адже відомі факти про те, що глава кремлівської церкви патріарх кіріл є агентом кдб по кличці "Михайлов" і має генеральське звання фсб росії. Його попередник алексій ІІ (олексій рідігер) також був агентом кдб під псевдонімом "Дроздов", — ідеться у повідомленні.

У спротиві підкреслюють, що кремль покладає великі надії на РЦП у війні в Україні. За часи свого існування РПЦ створила потужну мережу в Україні й стала ідеальним інструментом для промивки мізків своїх прихожан. 

"Відомо як ще на початку вторгнення в Україну у 2014 році ця псевдоцерква організовувала багатолюдні хресні ходи аби завадити українським захисникам не пропустити армію окупанта", — додають у спротиві.

Теги по теме
РПЦ
Источник материала
Поделиться сюжетом