Шторм у Бразилії: кількість загиблих зросла до 39, ще 68 зникли безвісти
Шторм у Бразилії: кількість загиблих зросла до 39, ще 68 зникли безвісти

Шторм у Бразилії: кількість загиблих зросла до 39, ще 68 зникли безвісти

Кількість загиблих внаслідок сильних дощів у південному бразильському штаті Ріу-Гранті-ду-Сул зросла до 39 осіб, ще 68 людей вважаються зниклими безвісти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

В Управлінні цивільної оборони Ріу-Гранді-ду-Сул заявили, що щонайменше 24 тис. осіб були змушені залишити свої домівки, оскільки шторми торкнулися більше половини з 497 міст штату, який межує з Уругваєм і Аргентиною.

«Ці цифри можуть суттєво змінитися протягом наступних днів, оскільки ми отримаємо доступ до більшої кількості регіонів», — сказав журналістам губернатор Ріу-Гранді-ду-Сул Едуардо Лейте.

У кількох містах вулиці фактично перетворилися на річки, а дороги та мости зруйновані. Шторм також спровокував зсуви та часткове обвалення споруди дамби на малій гідроелектростанції.

Друга гребля в місті Бенту-Гонсалвіс також знаходиться під загрозою обвалу, повідомила влада, наказавши людям, які живуть поблизу, евакуюватися.

У Порту-Алегрі, столиці Ріу-Гранді-ду-Сул, річка Гуайба вийшла з берегів, затоплені вулиці.

Як повідомляв Укрінформ, із 29 квітня смертоносні шторми охопили південь Бразилії. Раніше було відомо про 29 загиблих та 60 зниклих безвісти осіб внаслідок негоди.

У Санта-Марія, одному з найбільших міст штату, в середу стався зсув грунту, місцева річка вийшла з берегів та змила мости та автошляхи. Крім цього, в четвер повінь та селеві потоки змусили владу штату Ріу-Гранді-ду-Сул призупинити навчання.

Фото: Jeff Botega/Agencia RBS

Теги по теме
Бразилия
Источник материала
Поделиться сюжетом