У Херсонській облраді розповіли, яку важливу дорогу росіяни контролюють дронами
У Херсонській облраді розповіли, яку важливу дорогу росіяни контролюють дронами

У Херсонській облраді розповіли, яку важливу дорогу росіяни контролюють дронами

Депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань розповів 24 Каналу, що такі підступні обстріли трапляються досить часто. Окупанти атакують не лише вантажівки, а й цивільний транспорт.

Як Росія тероризує херсонців

Хлань повідомив, що росіяни контролюють безпілотниками дорогу з Херсона до Берислава. Автошляхом неможливо користуватися, навіть проїзд на деяких ділянках закритий. Адже окупанти скидають вибухівку з БпЛА просто на цивільний транспорт.

У населених пунктах Дар'ївка, Веселе та Козацьке, розташованих неподалік траси, також складно пересуватися. Російські безпілотники постійно перебувають у повітрі. Часто атакують людей, які їдуть на велосипедах чи автівках по сільських вулицях.

Вантажівки – взагалі ціль для окупантів. За їхньою логікою, вони перевозять зброю, тому намагаються попасти в будь-яку,
– сказав Сергій Хлань.

Де розташована траса Херсон – Берислав: дивіться на карті

Проте потрібно розуміти, що унаслідок підриву Каховської ГЕС є певні проблеми з питною водою у населених пунктах, які розташовані вздовж узбережжя Дніпра, а особливо Бериславського району. Там рівень води суттєво впав, тому людей намагаються забезпечити рідиною.

Окупанти б'ють не лише по машинах, а й влучають в гуманітарні хаби, що допомагають людям у населених пунктах, які перебувають під постійними обстрілами. У деяких селах неможливо поновити електропостачання, оскільки атаки не припиняються та навіть ремонтні бригади туди не можуть доїхати.

Яка ситуація у Херсонській області

  • Начальник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук повідомив, що російські війська безрезультатно намагалися взяти під контроль острів Нестрига та Кринки.
  • Окупанти продовжують атакувати область щодня, збільшуючи нищівність ударів. Ворог цілить по житлових кварталах та об'єктах інфраструктури, призводячи до знищення газогонів та джерел електроенергії.
  • Наприкінці квітня росіяни завдали ракетного удару по Херсону, а також авіаційного удару КАБами по Бериславському і Херсонському районах. Внаслідок ударів пошкоджено 2 багатоповерхівки та 8 приватних будинків.
Источник материала
Поделиться сюжетом