У Німеччині закликали університети боротися з антисемітизмом
У Німеччині закликали університети боротися з антисемітизмом

У Німеччині закликали університети боротися з антисемітизмом

Федеральний міністр освіти Німеччини Беттіна Штарк-Ватцінгер закликала університети в країні рішуче протидіяти антисемітизму.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

«Масштаб ненависті до Ізраїлю та євреїв у багатьох західних університетах нестерпний. Масові заворушення останніх кількох днів повинні послужити нам нагадуванням та попередженням», - заявила вона газеті Rheinische Post у суботу, 4 травня.

За словами міністра, керівництво університетів має дотримуватись правил внутрішнього розпорядку та вживати дисциплінарних заходів проти порушників, в особливо серйозних випадках можна говорити і про відрахування з ВНЗ.

Своєю чергою, Центральна рада євреїв у Німеччинізастерігає від антисемітських протестів, аналогічних тим, які вже кілька місяців проходять в американських університетах. «Мене дуже турбує, що події, подібні до тих, що відбуваються в США, відбудуться і в Німеччині, оскільки багато груп мають великі міжнародні зв'язки», - заявив голова організації Йозеф Шустер.

Єврейські студенти протягом багатьох місяців стикаються у ФРН із проявами антисемітизму, що позбавило їх відчуття безпеки, зазначив Шустер. «І зараз після канікул сталося кілька інцидентів, як, наприклад, в Ольденбурзі, де на студентів, які збирали антисемітські листівки, напали», - сказав він.

На думку Шустера, в університетах «часто не розпізнають і не знають, як реагувати на антисемітські виступи серед студентів та викладачів, а також відсутні правильні інструменти для вжиття заходів».

Уповноважений уряду Німеччини з боротьби з антисемітизмом Фелікс Кляйн також побоюється виникнення ситуації як у США. «Антисемітські настрої, на жаль, широко поширені і можуть дуже швидко призвести до ескалації», - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня на території Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі проізраїльські активісти намагалися знести наметовий табір прибічників Палестини.

У вівторок поліція Нью-Йорка затримала у Колумбійському університеті десятки пропалестинських активістів, які захопили навчальний корпус та облаштували наметовий табір. Студентам, котрі брали участь в захопленні будівлі, загрожує відрахування.

Теги по теме
Германия
Источник материала
Поделиться сюжетом