Україна у пріоритетному порядку просить у США безпілотники MQ-9 Reaper
Україна у пріоритетному порядку просить у США безпілотники MQ-9 Reaper

Україна у пріоритетному порядку просить у США безпілотники MQ-9 Reaper

В Україні зростає інтерес до американських розвідувальних безпілотників MQ-9 Reaper (Жнець), повідомили джерела Politico.

За інформацією видання, останніми місяцями Київ підняв БПЛА на вершину списку своїх побажань поставок від США. Вашингтон, як пише видання, побоюється, що російські військові можуть збити ці безпілотники.

Попит на MQ-9 Reaper пов'язаний з планами України щодо військових операцій на літо. Українські військові шукають нових способів виявлення російських цілей глибоко за лінією фронту.

За даними Politico, MQ-9 Reaper був у пріоритеті у запитах України від початку російського вторгнення. Збройні сили України використовували їх як для завдання ударів, так і для розвідки. Наразі ЗСУ планують використовувати американський БПЛА лише для розвідки.

MQ-9 Reaper - модульний розвідувально-ударний БПЛА армії США, розроблений General Atomics Aeronautical Systems.. Оснащений турбогвинтовим двигуном, що дозволяє розвивати швидкість понад 400 км/год. Практична стеля складає 13 000 метрів. Максимальна тривалість польоту - 24 години.

Безпілотник може нести до чотирьох ракет класу "повітря - земля", або до восьми у модифікації MQ-9A або чотири ракети "Хеллфайр" та дві бомби Mark 82 з лазерним наведенням. Крім того, дрон може оснащуватися розвідувально-навігаційним обладнанням, що дозволяє використовувати його для наведення на ціль керованих боєприпасів.

Источник материала
Поделиться сюжетом