Українцям показали, якими будуть тарифи на воду у 2024 році
Українцям показали, якими будуть тарифи на воду у 2024 році

Українцям показали, якими будуть тарифи на воду у 2024 році

У кожному регіоні України діють різні тарифи на послуги водопостачання та водовідведення, варіюючи в діапазоні від 24,52 до 45,97 гривень. При цьому в Україні ще з минулого року говорять про можливе підвищення цін.

Про це йдеться у матеріалі 24 каналу.

Найнижчі тарифи на воду зафіксовані у Харківській області, тоді як найвищі – у Дніпропетровській та Кіровоградській областях. У той же час, деякі постачальники вже встигли підвищити вартість своїх послуг.

Раніше "Хвиля" писала, що у Львівському водоканалі абонплата за водопостачання для будинків без лічильників зросла на 38% – до 19,63 гривні. У квартирах та будинках з приладами обліку тариф збільшився на 6%, досягнувши 31,15 гривні.

Ціни на водовідведення також зросли: для споживачів без лічильників – до 39,26 гривні, а для абонентів із урахуванням витрати – до 50,78 гривні.

Крім того, на початку 2024 року рішення про підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення були прийняті також у Нововолинську та "Бориспільводоканалі".

Нагадаємо, влітку 2023 року регулятор у сфері енергетики та комунальних послуг суттєво підвищив тарифи на воду для 34 водоканалів країни з 1 липня – у середньому на 32%. Однак це рішення було скасовано після критики з боку вищого керівництва держави, яка розцінила його як непрофесійне.

Додамо, що для скорочення витрат на оплату водопостачання навіть в умовах можливого підвищення тарифів експерти рекомендують дотримуватись таких правил:

  • Завантажувати повністю пральні машини та посудомийки
  • Регулярно перевіряти сантехніку на наявність протікання
  • Використовувати економічні змішувачі та унітази з подвійним змивом
  • Скорочувати час прийому душу
  • Закривати крани при чищенні зубів та миття посуду вручну
  • Встановити крани з аераторами для зниження витрат води

Нагадаємо також, що у Києві почали масово "відрізати" воду за борги: перепідключити не просто.

Источник материала
Поделиться сюжетом