Попри те, що піст закінчується, є продукти від яких варто утриматися. Окрім цього, навіть дозволену їжу слід їсти в міру.
Що не можна ставити на стіл на Великдень
Червоне вино, наливка, медовуха — напої, які можна поставити на великодній стіл. Своєю чергою, горілку, віскі, коньяк та інший міцний алкоголь варто виключити. Адже Великдень – це не пиятика.
Гарячі м'ясні страви – шашлик або смажене м'ясо – краще також не ставити на великодній стіл. Замініть їх м'ясом по-французьки, печеною куркою або кроликом. У цей день краще утриматися від жирної їжі.
Варто зауважити, що до ранкової служби не можна їсти. Якщо ви пішли на хресний хід і ранкову молитву, то це треба робити натще, адже інакше ви порушите традицію. Їсти можна тільки після того, як повернетеся з ранкової служби.
Паска – символ Великодня / Фото Depositphotos
Що заборонено святити
Згідно з православними канонами, до церкви не можна приносити низку продуктів і речей:
- алкоголь, крім кагору;
- продукти, виготовлені з крові тварин;
- сіль та спеції;
- фрукти та овочі;
- коштовності, прикраси (навіть ті, що зроблені власноруч), гроші, документи.