Візові питання для постачальників з Китаю та водіїв-далекобійників
Візові питання для постачальників з Китаю та водіїв-далекобійників

Візові питання для постачальників з Китаю та водіїв-далекобійників

Як не крути, а чимало товарів в т.ч. і для автомобілів, закуповується у Китаї. Навіть попри складну логістику, альтернативи закупам в Китаї немає. Але, особливість китайського ринку полягає в тому, що китайського виробника треба постійно контролювати. Тобто, їздити на виробництво, перевіряти партію перед завантаженням на судно тощо. І якщо до пандемії з цим все було більш-менш зрозуміло. То після пандемії, віза в Китай стала недосяжною для більшості підприємців. В Україні Консульство не працює (до речі воно не відновило свою роботу й донині). А зважаючи на те, що з 2021 року китайці стали брати біометрію для оформлення візи, то треба було особисто їхати до Варшави, витрачаючи окрім грошей на подорож, ще й чимало часу. А якщо мова про чоловіків, яким для кожного перетину кордону треба брати відповідні довідки, то ситуація взагалі виглядала, м’яко кажучи, «не зовсім».

Віднедавна ситуація змінилася! Треба віза в Китай – можна замовити її оформлення безособово. Тобто, нікуди їхати не треба! Щоправда, це зробити можуть лише компанії, для яких оформлення віз є спеціалізацією. І то не всі, а лише ті, яким було надано акредитацію. Звісно, що така послуга коштує грошей. Але воно того варто! Тож, як би там не було, а є сподівання, що навіть таке спрощення, дозволить підприємцям частіше їздити до піднебесної та не лише поліпшувати якість, але й розширити асортимент автотоварів, представлених на ринку України.

І якщо ми вже торкнулися логістики та відповідних віз, то є ще одна тема, яка потребує висвітлення. Водії-далекобійники на сьогодні є певним маховиком української економіки, оскільки вони забезпечують чималі обсяги товарних перевезень. І якщо для маршрутів країнами материкової Європи досить часто використовують правила безвізу, то для в’їзду до Великої Британії обов’язково необхідно мати візу. І це зупиняє багатьох підприємців, бо одні – не розуміють як оформити цю візу, а інші, навіть, не розглядають такий формат, бо працюючі у них водії не оформлені як робітники.

Віза в Англію оформлюється он-лайн. Але це не означає, що її оформити просто. Зверніться до компаній, які займаються оформленням віз. При цьому стережіться тих, хто буде вам пропонувати оформити для водія туристичну візу. Погодьтеся, якось дивно виглядатиме, що людина вантажівкою їде подивитися краєвиди Великої Британії. Компанії, які вам запропонують такий формат – недосвідчені. Водіям-далекобійникам оформлюється зовсім інший тип візи. Ба більше! Досвідчені кампанії без жодних підробок та фальсифікацій допоможуть відкрити візу в Англію для водія-далекобійника.

Ми всі віримо в нашу перемогу! І дуже сподіваємось, що маховик української економіки поволі буде набирати обертів, забезпечуючи підгрунття для повоєнної відбудови.

Источник материала
Поделиться сюжетом