З грудня НСЗУ укладатиме довгострокові договори на реімбурсацію ліків
З грудня НСЗУ укладатиме довгострокові договори на реімбурсацію ліків

З грудня НСЗУ укладатиме довгострокові договори на реімбурсацію ліків

Національна служба здоровʼя з грудня укладатиме довгострокові договори з аптечними закладами на реімбурсацію ліків.

Як повідомила у Фейсбуці голова НСЗУ Наталія Гусак, відповідні зміни до постанов уряду від 27 лютого 2019 р. № 136 та від 28 липня 2021 р. № 854 КМУ ухвалив на засідання 3 травня, передає Укрінформ.

"З 1 грудня 2024 року НСЗУ переходить до довгострокових договорів з аптечними закладами. Це означає, що НСЗУ буде укладати договори про реімбурсацію з аптечними закладами на довгостроковий період (більше одного року) за умови виконання умов договору. Таким чином, пацієнти безперебійно зможуть користуватися програмою «Доступні ліки», а наша інституція стає більш прогнозованою і надійною в партнерстві з аптеками", - зазначила Гусак.

Вона нагадала, що раніше аптеки укладали договори з НСЗУ на строк до одного року, бо чинним законодавством не було передбачено періоду, на який мали право укладати договори про реімбурсацію.

Голова НСЗУ додала, що зараз Нацслужба має 1 346 чинних договорів з аптеками на реімбурсацію, з яких 92,3% - це приватний бізнес.

Отримати лікарські засоби за Е-рецептом за програмою реімбурсації можна у 14 452 місцях відпуску ліків.

У 2024 році НСЗУ оплатила аптекам за договорами 1,6 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, програма реімбурсації "Доступні ліки" адмініструється Національною службою здоровʼя України з 2019 року. У 2024 році на реімбурсацію лікарських засобів в межах Програми медичних гарантій виділено 5,2 млрд грн.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны