Жителя Хабаровська засудили до 15 років тюрми за підпал військкомату
Жителя Хабаровська засудили до 15 років тюрми за підпал військкомату

Жителя Хабаровська засудили до 15 років тюрми за підпал військкомату

Перший Східний окружний військовий суд у російському Хабаровську засудив до 15 років позбавлення волі 39-річного Ангела Ніколаєва. Його визнали винним у теракті, хуліганстві, вандалізмі, нарузі над місцями поховань та над прапором.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Настоящее время» із посиланням на пресслужбу суду.

Перші чотири роки Ніколаєв проведе у в'язниці, решту – у колонії суворого режиму.

За даними правозахисного порталу "ОВД-Инфо", Ніколаєва затримали влітку 2023 через те, що він намалював перехрещені літери Z на прапорах на могилах військових, ліквідованих на війні в Україні.

У підпалі військкомату його звинуватили пізніше. Видання "Зона солидарности" пише, що у вересні 2022 року хтось кинув кілька пляшок із запалювальною сумішшю в будівлю військового комісаріату в Індустріальному районі Хабаровська, внаслідок чого вигоріли два кабінети.

Крім того, за версією слідства Ніколаєв зривав символи Z c автомобілів і зрізав такі символи з банерів на автобусних зупинках.

Сам засуджений визнав, що розмалював червоною фарбою російські прапори, але не згоден зі звинуваченнями в нарузі над місцями поховань та вчиненні теракту (тобто підпалі військкомату).

Як повідомлялося, з лютого 2022 року на території Росії зафіксували 220 випадків підпалів та нападів на військкомати та "інші органи влади". Російські силовики заявляють про розкриття 85% справ про підпали військкоматів.

Теги по теме
Россия Суд
Источник материала
Поделиться сюжетом