Знак "У" — поза законом: в Україні набрали чинності зміни до ПДР
Знак "У" — поза законом: в Україні набрали чинності зміни до ПДР

Знак "У" — поза законом: в Україні набрали чинності зміни до ПДР

Знак "У" на автомобілях став історією. Тепер навчальні транспортні засоби в Україні позначаються новим розпізнавальним знаком із літерою "Н".

Із сьогоднішнього дня, 4 травня, на навчальних автомобілях не має бути знаків із літерою "У". Відповідні зміни до Правил дорожнього руху України було внесено постановою Кабміну №1128 від 27 жовтня 2023 року й тепер вона набрала чинності. Про це повідомляється на сайті Головного сервісного центру МВС.

Відтепер навчальні авто позначаються літерою "Н"
Фото: Головний сервісний центр МВС України

Відтепер на машинах автошкол та сервісних центрів МВС, які використовуються для підготовки та перепідготовки водіїв, а також для складання іспитів на права, повинен бути розпізнавальний знак у вигляді трикутника з літерою "Н" всередині.

Важливо Закон про мобілізацію спричинив ажіотаж на українському авторинку, — дослідження

Обумовлено це зміною терміна "Учбовий транспортний засіб" у ПДР на "Навчальний транспортний засіб". Для заміни знаків на навчальних автомобілях було відведено півроку.

Це не єдина зміна до ПДР України, яка набрала чинності останнім часом. Із 1 травня необхідно вмикати ближнє світло фар за містом і в літній період. Порушникам загрожує штраф у розмірі 510 гривень.

Також Фокус розповідав, що в Ужгороді в оригінальний спосіб виписують штрафи за порушення правил паркування.

Источник материала
Поделиться сюжетом