Дуда привітав православних і греко-католиків із Великоднем
Дуда привітав православних і греко-католиків із Великоднем

Дуда привітав православних і греко-католиків із Великоднем

Президент Польщі Анджей Дуда з дружиною Агатою Корнгаузер-Дудою привітали усіх православних і греко-католиків із Великоднем, бажаючи їм злагоди у сім’ях і миру в регіоні.

Відеозвернення першої пари Польщі з великоднім привітанням розмістила у соцмережах канцелярія президента РП, передає Укрінформ.

Звертаючись до православних і греко-католиків, а також українців і білорусів, які проживають на території РП, Дуда побажав, щоб Христове воскресіння стало для них джерелом оптимізму і сил.

“Нехай ці Свята дозволять нам дивитися в майбутнє з надією на краще завтра та на мир у наших родинах і громадах, нашій Батьківщині та в усьому регіоні”, - підкреслив Дуда.

Президент РП також нагадав, що в 2024 році польська православна церква відзначає 100-річчя своєї автокефалії. Він привітав Польську автокефальну православну церкву з цією річницею, дякуючи цій церкві за її внесок у духовну спадщину Польщі.

Як повідомлялося, Польська автокефальна православна церква нараховує близько пів мільйона вірян. У Польщі також функціонує Українська греко-католицька церква, яка має в РП 170 парафій і сотні тисяч вірян.

Станом на сьогодні в Польщі проживає понад 3 млн українців.

Теги по теме
Польща Пасха
Источник материала
Поделиться сюжетом