Мер Лондона пакистанець Хан встановив рекорд, переобравшися втретє
Мер Лондона пакистанець Хан встановив рекорд, переобравшися втретє

Мер Лондона пакистанець Хан встановив рекорд, переобравшися втретє

Це – перший випадок, коли будь-який кандидат на посаду мера Лондона виграв третій термін поспіль.

Чинний мер Лондона пакистанець Садік Хан здобув історичний третій термін на цій посаді, випередивши суперницю від консерваторів Сьюзен Голл, повідомляє .

“Лейборист Садік Хан забезпечив собі історичний третій термін на посаді мера Лондона, здолавши суперницю від Консервативної партії Сьюзен Голл”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Хан отримав трохи більше 1 088 000 голосів (43,7%), що достатньо, аби бути переобраним, це більшість у 275 000 голосів над Голл, яка набрала трохи менш як 812 000 голосів (32,6%). Явка виборців становила 40,5%.

Це був перший випадок, коли будь-який кандидат на посаду мера Лондона виграв третій термін, оскільки попередники Хана Борис Джонсон та Кен Лівінгстон служили по два терміни на посаді.

53-річний Хан, який став першим мусульманським мером британської столиці у 2016 році, пообіцяв будувати більше соціального житла й співпрацювати з майбутнім національним лейбористським урядом над посиленням правоохоронних органів.

За опитуваннями громадської думки, лейбористи переможуть на наступних національних виборах, що приведе до влади лідера Лейбористської партії Кіра Стармера й покладе край 14-річному правлінню консерваторів у Британії.

Нагадаємо, опитування показало, що Консервативна партія прем’єр-міністра Британії Ріші Сунака може зазнати поразки на виборах 2024 року.

Раніше повідомлялося, що Лондон посів друге місце у списку найбільших фінансових центрів світу.



Теги по теме
Великобритания Лондон
Источник материала
Поделиться сюжетом