19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Найбільший банк Туреччини перестав відкривати рахунки росіянам
Найбільший банк Туреччини перестав відкривати рахунки росіянам

Найбільший банк Туреччини перестав відкривати рахунки росіянам

Турецький банк DenizBank, який є однією із найбільших кредитних організацій у країні, з початку 2024 року практично перестав відкривати рахунки громадянам Росії.

Про це пише російське РБК із посиланням на двох посередників, які допомагають росіянам отримувати карти в банках Туреччини.

«З десяти заявок на відкриття рахунку схвалення отримує лише одна. Рахунок неможливо відкрити навіть із наявністю посвідки на постійне проживання чи прописки в Туреччині», — описав ситуацію один із посередників. Він додав, що зараз DenizBank робить винятки лише клієнтам із великим депозитом від $100 тис. і вище.

Проблему підтвердив партнер Lenar Wealth Management Ленар Рахманов, який працює в Стамбулі. За його словами, на можливість відкриття рахунку росіянину впливає «калібр клієнта» та особисті домовленості з конкретним відділенням банку.

Як відомо, наприкінці минулого року президент США Джо Байден підписав указ, який передбачає введення обмежень проти іноземних банків за допомогу російським фізичним та юридичним особам в обході санкцій та за сприяння у постачанні для російського ОПК. Після цього ряд іноземних кредитних організацій посилив умови обслуговування росіян, також у громадян РФ почалися труднощі з проведенням платежів та переказів.

Раніше Мінфін США наклав санкції майже на 60 осіб із інших країн, які дозволяють РФ купувати технології та обладнання з-за кордону. Серед них були також громадяни Туреччини.

Також повідомлялося, що великі банки Китаю відмовляються від фінансування транзакцій, пов’язаних із Росією.

Источник материала
Поделиться сюжетом