19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Недостатність кораблів у ЄС для військової операції у Червоному морі
Недостатність кораблів у ЄС для військової операції у Червоному морі

Недостатність кораблів у ЄС для військової операції у Червоному морі

Військова операція Європейського союзу в Червоному морі стикається з проблемами через недостатню кількість сил: лише три фрегати не в змозі надійно захистити торгові судна від нападів хуситів у протоці Баб-ель-Мандеб. Командувач місії, Василіос Грипаріс, попередив, що з таким обмеженим контингентом важко забезпечити ефективний захист судів від нападів.

За його словами, при таких обставинах через Баб-ель-Мандебську протоку біля узбережжя Ємену можна буде супроводжувати не більше ніж чотири торгові судна на день.

Для успішного виконання місії потрібно не менше десяти бойових кораблів та підтримка з повітря, таких як безпілотники чи морські літаки-розвідники. Протягом перших місяців роботи військової місії ЄС в Червоному морі вдалося супроводжувати 96 торгових суден та нейтралізувати лише 12 безпілотників і одну ракету хуситів.

Командувач також попередив, що загроза атаки хуситів залишається високою. Наприклад, 29 квітня хуситам вдалося вперше подолати протиповітряну оборону місії за допомогою роя безпілотників і пошкодити торгове судно.

Теги по теме
Евросоюз
Источник материала
Поделиться сюжетом