Окупанти зосереджують сили на Авдіївському напрямку: яка мета
Окупанти зосереджують сили на Авдіївському напрямку: яка мета

Окупанти зосереджують сили на Авдіївському напрямку: яка мета

Росіяни активно стягують війська на Авдіївськийнапрямок. Вони прагнуть максимально розширити плацдарм і здійснити прорив  української оборони.

Наразі триває пошук ворогом ділянок, на яких російські війська мають більші шанси прорватися далі. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних сил України Іван Тимочко.

Ведуча у студії попросила гостя прокоментувати заяву аналітиків американського Інституту вивчення війни, які у свіжому матеріалі відзначили "значне тактичне просування росіян на північний захід від Авдіївки поблизу Архангельського".

І, на відміну від аналітиків ISW, для яких "кінцева мета росіян на Авдіївському напрямку залишається незрозумілою", для Тимочка тут жодних загадок немає.

"У росіян на Авдіївському напрямку дуже потужне зосередження військ, та їхнє завдання — з півдня захоплювати території. Також йдеться про Архангельський напрямок (населений пункт Архангельське на північ від Авдіївки, за даними DeepState, росіяни станом на вечір 4 травня окупували. – Ред.)  Саме там ворог також зосереджує удари. Росіяни зараз атакують на тактичному рівні на багатьох напрямках. Таким чином вони нібито промацують, щоб зрозуміти, де можна прорватися далі. Такі дії росіян змушують Сили оборони України підтягувати резерви, щоби давати максимальну відсіч окупантам", — прокоментував експерт.

Однак одним лише Авдіївським напрямком російські загарбники не вдовольнилися. Як і раніше, значну увагу окупантів прикуо до міста Часів Яр, захопивши яке, окупанти розраховують створити плацдарм для наступу на Краматорськ.

Окрім того, за словами Тимочка, тривають і жорстокі бойові зіткнення в районі Очеретиного, де росіяни теж створюють ударне угруповання.

"Росіяни закріплюються на цих напрямках, роблячи максимум для того, щоб взяти під контроль дані населені пункти та максимально вибивати Сили оборони України. І також хочу відзначити: що більше зараз наступатимуть російські війська, то більше у Путіна сил залишатися на троні", — додав Тимочко.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у переддень Великодня війська РФ атакували більш як 100 населених пунктів Україниу 10 регіонах нашої держави. Також під російським вогнем опинилися понад 100 об'єктів інфраструктури.

Зокрема, у великодню ніч війська РФ  ударили дронами по Дніпру, пошкодивши інфраструктуру. А у Харкові серед ночіворожий БПЛА влучив у приватний сектор. Горіли житлові будинки, поранень зазнали шестеро людей, серед них дитина.

Вдень загарбники продовжили атакувати це місто-мільйонник.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом