Ранні овочі: в Україні знижуються ціни на помідори
Ранні овочі: в Україні знижуються ціни на помідори

Ранні овочі: в Україні знижуються ціни на помідори

Ранні овочі: в Україні знижуються ціни на помідори

Однією з причин стало зниження попиту.

В Україні спостерігається тенденція до зниження цін на тепличні томати. Це сталося через збільшення вибірки у тепличних господарствах практично на всій території країни, а також зниженням попиту в даному сегменті. Про це повідомили аналітики проєкту East Fruit.

Експерти зауважили, що залишаються стабільними постачання томатів із зовнішнього ринку, що також чинить тиск на ціни.

Так, станом на 3 травня, українські тепличні комбінати продавали томати не дорожче 60-90 грн/кг ($1,52-2,28/кг), що в середньому на 30% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

«Настільки суттєво знижувати ціни українські виробники змушені через посилення конкуренції з боку дешевшої імпортної продукції», – йдеться у повідомленні.

Учасники ринку з середини квітня повідомляли про надходження значних обсягів томату з Туреччини, який зараз пропонується до продажу по 50-55 грн/кг ($1,27-1,40/кг).

Також погіршує ситуацію і те, що за умови стрімкого зростання пропозиції попит на помідори в Україні залишається досить стриманим.

Аналітики додали, що зараз українські тепличні комбінати відвантажують томати в середньому на 14% дешевше, ніж за аналогічний період у 2023 році. Гравці ринку не відкидають можливості подальшого зниження цін на помідори, якщо темпи збуту тепличних томатів не прискоряться.

Раніше ми писали, скільки доведеться заплатити за великодній кошик в Україні та Польщі.

Источник материала
Поделиться сюжетом