росія планує диверсії по всій Європі, - FT
росія планує диверсії по всій Європі, - FT

росія планує диверсії по всій Європі, - FT

Європейські спецслужби попередили свої уряди про те, що Росія планує насильницькі диверсійні акти на всьому континенті, дотримуючись курсу постійного конфлікту із Заходом. Про це пише Financial Times.

Росія вже почала більш активно готувати приховані вибухи, підпали та пошкодження інфраструктури на європейській території, безпосередньо та через посередників, не маючи явного занепокоєння щодо загибелі цивільного населення.

Незважаючи на те, що агенти Кремля мають довгу історію таких операцій — і  здійснювали атаки в Європі в останні роки — зростає кількість доказів більш агресивних і узгоджених зусиль, згідно з оцінками трьох різних європейських країн.

Співробітники розвідки дедалі голосніше говорять про загрозу, намагаючись підвищити пильність.  

«Ми оцінюємо, що ризик диверсій, контрольованих державою, значно зростає», — сказав Томас Гальденванг, голова внутрішньої розвідки Німеччини.

Росія тепер, здається, комфортно проводить операції на європейській території «з високим потенціалом шкоди», — сказав він на конференції з питань безпеки.

Один високопоставлений чиновник європейського уряду сказав, що через служби безпеки НАТО поширюється інформація про «явне та переконливе злодійство Росії», яка координується та масштабується. 

Настав час «підвищити обізнаність і зосередитися» на загрозі російського насильства на європейській землі, додав він.

Зростання побоювань щодо бажання Росії завдати фізичної шкоди своїм супротивникам відбулося після хвилі звинувачень проти Росії в дезінформації та хакерських кампаніях.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Источник материала
Поделиться сюжетом