19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Росіяни обстріляли Донеччину: поранені троє цивільних. Фото
Росіяни обстріляли Донеччину: поранені троє цивільних. Фото

Росіяни обстріляли Донеччину: поранені троє цивільних. Фото

Російські загарбники на Великдень, 5 травня, поранилицивільних українців у Покровському районі Донецької області. У селі Михайлівка окупанти вдарили FPV-дроном по автівці з немолодим вже чоловіком та двома жінками.

Усіх трьох постраждалих з мінно-вибуховими травмами та осколковими пораненнями доправили до лікарні, медики надають їм допомогу. Про це розповіли у Донецькій обласній прокуратурі.

За фактом атаки окупантів, унаслідок якої поранень зазнали троє цивільних, відкрито кримінальне провадження та розпочато досудове розслідування. Атаку кваліфіковано за статтею щодо порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Удару окупанти завдали 5 травня близько 9 години ранку. На Великдень вони атакували цивільне авто з трьома цивільними. Автомобіль рухався по селу Михайлівка Новогродівської територіальної громади Покровського району.

"Троє цивільних, які в момент обстрілу перебували в автівці, дістали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. З мінно-вибуховими травмами та осколковими пораненнями 68-річного чоловіка та жінок 49 та 67 років доставлено до лікарні, де їм надається кваліфікована медична допомога", – йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, для атаки на цивільних загарбники використали FPV-дрон, споряджений гранатою типу "Ф-1".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у переддень Великодня війська РФ атакували більш як 100 населених пунктів України у 10 регіонах нашої держави. Також під російським вогнем опинилися понад 100 об'єктів інфраструктури.

Зокрема, у великодню ніч війська РФ ударили дронами по Дніпру, пошкодивши інфраструктуру. А у Харкові серед ночі ворожий БПЛА влучив у приватний сектор. Горіли житлові будинки, поранень зазнало шестеро людей, серед них дитина.

Вдень загарбники продовжили атакувати це місто-мільйонник.

Також під вогнем російських військ опинився Куп'янський район: там є поранені та руйнування , під завалами можуть бути люди.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом