Російський підозрюваний у кіберзлочинності в США визнав себе винним
Російський підозрюваний у кіберзлочинності в США визнав себе винним

Російський підозрюваний у кіберзлочинності в США визнав себе винним

Олександр Винник, російський підозрюваний в кіберзлочинності, який був заарештований у Греції в 2017 році, засуджений за відмивання грошей у Франції через три роки і зараз очікує суду в Каліфорнії, частково визнав свою провину, цитує інформаційне агентство ТАСС. Про це в суботу заявив його адвокат.
Адвокат Аркадій Бух заявив, що в результаті угоди про визнання винуватості тепер очікує, що Винник отримає менш як 10 років позбавлення волі.
"Він визнав себе винним за обмеженою кількістю пунктів", - цитує Буха ТАСС, додавши, що Виннику загрожує довічне ув'язнення.
«Кульмінацією переговорів стала угода з прокуратурою. Ми очікуємо, що термін ув’язнення буде до 10 років».
Винник, звинувачений у відмиванні понад 4 мільярдів доларів через цифрову валюту біткоїн, був заарештований у 2017 році в Греції за запитом США, хоча Москва неодноразово вимагала повернути його до Росії.
Його екстрадували до Франції з Греції, де його засудили до п’яти років ув’язнення за відмивання грошей, а потім відправили назад до Греції, а потім до Сполучених Штатів у 2022 році.
Міністерство юстиції США заявило, що Винник «імовірно володів, управляв і адміністрував BTC-e, важливу компанію з кіберзлочинності та онлайн-відмивання грошей, яка дозволяла своїм користувачам торгувати біткойнами з високим рівнем анонімності та розвинула клієнтську базу, сильно залежну від злочинців. діяльність».
Максимальне покарання за звинуваченнями США проти Винника – 55 років позбавлення волі, повідомляє сайт Міністерства юстиції США.
Источник материала
Поделиться сюжетом