Телеканал Al Jazeera закриють у Ізраїлі - уряд ухвалив одноголосно рішення
Телеканал Al Jazeera закриють у Ізраїлі - уряд ухвалив одноголосно рішення

Телеканал Al Jazeera закриють у Ізраїлі - уряд ухвалив одноголосно рішення

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив у неділю, що його уряд одноголосно проголосував за закриття місцевих представництв катарського телеканалу Al Jazeera.

Про це повідомляє AP, передає Укрінформ.

"Мій уряд прийняв одностайне рішення: підбурювальний канал Al Jazeera буде закритий в Ізраїлі", - написав Нетаньягу в соціальній мережі X.

Нетаньягу не розкрив деталі щодо наслідків цього кроку для каналу, коли він набуде чинності, і чи буде цей захід постійним або тимчасовим.

Ізраїльські ЗМІ повідомляють, що голосування дозволяє Ізраїлюзаблокувати роботу каналу в країні на 45 днів.

Al Jazeera - телерадіокомпанія, що базується в Досі і фінансується урядом Катару. Медіа заперечує, що займається підбурюванням до війни проти Ізраїлю.

Кореспондент арабської служби Al Jazeera повідомив АР, що цей наказ вплине на діяльність телеканалу в Ізраїлі і в східному Єрусалимі, і на палестинських територіях, звідки ведуться прямі репортажі вже кілька місяців після початку війни.

Зазначається, що рішення загострило давню ворожнечу Ізраїлю із Al Jazeera і загрожує посиленням напруженості у відносинах з Катаром, в той час коли уряд Дохи відіграє ключову роль у посередницьких зусиллях, спрямованих на припинення війни в Газі.

Al Jazeera - одне з небагатьох міжнародних ЗМІ, яке залишалося в Газі протягом всієї війни, транслюючи сцени авіаударів і переповнених лікарень та звинувачуючи Ізраїль у масових вбивствах. Водночас Ізраїль звинувачує Al Jazeera у співпраці з ХАМАС.

Хоча англомовна версія Al Jazeera часто нагадує програми інших великих телерадіокомпаній, її арабська версія часто публікує дослівні відеозаяви ХАМАСу та інших бойових угруповань у регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні минулого року уряд Ізраїлю схвалив правила, які дозволять під час надзвичайного стану тимчасово закривати іноземні новинні канали, які завдають шкоди національній безпеці.

Теги по теме
Израиль
Источник материала
Поделиться сюжетом