Тепло з грозами вдень та заморозки вночі: якою буде погода на Великдень в Україні
Тепло з грозами вдень та заморозки вночі: якою буде погода на Великдень в Україні

Тепло з грозами вдень та заморозки вночі: якою буде погода на Великдень в Україні

На Великдень, 5 травня, в Україні буде тепло. Але вдень можливі грози.

Про це повідомляє Укргідрометцентр. Окрім того, за прогнозами синоптиків, незважаючи на тепло вдень, вночі можливі заморозки.

"Мінлива хмарність. Без опадів, вдень у північній частині, на Закарпатті та в Карпатах місцями невеликий короткочасний дощ, гроза", – прогнозують погоду на неділю в Укргідрометцентрі.

Очікується північно-східний вітер з переходом на південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі до 8С° тепла (у східних, Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській областях 1-6С° тепла, на поверхні ґрунту заморозки 0-3С°). Вдень 17-22С° тепла, у західних областях повітря прогріється до 25С°.

На Київщині в неділю, 5 травня, також очікується мінлива хмарність. Вночі без опадів, вдень місцями невеликий дощ, гроза. Вітер північно-східний з переходом на південно-західний, до 10 м/с. Температура вночі 3-8С°, вдень 17-22С°. У Києві вночі 6-8С°, вдень повітря прогріється до 21С°.

Нагадаємо, березень 2024 року посів 12-те місце в рейтингу найтепліших від початку спостережень. Середньомісячна температура повітря була вищою від кліматичної норми на 2,3°С, а наприкінці місяця зафіксували два рекорди.

Як повідомляв OBOZ.UA, календарна зима 2023-2024 років стала третьою у рейтингу найтепліших у Києві з 1881 року. Протягом трьох місяців було зафіксовано 14 температурних рекордів.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом