19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Білому домі оцінили, чи зможе Україна піти у новий контрнаступ
У Білому домі оцінили, чи зможе Україна піти у новий контрнаступ

У Білому домі оцінили, чи зможе Україна піти у новий контрнаступ

Місяць тому США схвалили значний пакет військової допомоги Україні на суму понад 60 мільярдів доларів. У Вашингтоні переконані, що ця підтримка сприятиме підготовці українських сил до майбутнього контрнаступу проти російської окупації.

Про це йдеться у публікації Financial Times .

Джерела видання у Білому домі повідомили, що у Вашингтоні виходять із того, що Україна прагнутиме розгорнути масштабний контрнаступ у 2025 році. Такі амбітні плани стали можливими завдяки безпрецедентній військовій допомозі від США.

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван визнав, що в найближчі місяці російські війська можуть досягти певних локальних успіхів на фронті, незважаючи на американську допомогу, що вже надходить. За його словами, неможливо миттєво перевернути ситуацію.

Водночас він наголосив, що нові масштабні постачання озброєнь із США дають Україні можливість утримати оборону та протриматися до кінця 2024 року.

Салліван також описав сценарій на 2025 рік, за яким Київ має намір перейти у рішучий контрнаступ з метою повернути території, захоплені Росією.

Його коментарі про потенційний контрнаступ України виступають чітким викладом бачення Білого дому щодо подальшого розвитку конфлікту у разі, якщо Байдена переоберуть на новий термін, зазначає видання.

Будь-який масштабний наступ ЗСУ у 2025 році безпосередньо залежатиме від подальшого збільшення та схвалення військового фінансування України з боку США, пише FT.

Раніше екс-посол США в Росії Майкл Макфол оцінив перспективи нового контрнаступу ЗСУ.

Теги по теме
Джо Байден
Источник материала
Поделиться сюжетом