МЗС Польщі назвало країну, яка може змусити Путіна закінчити війну в Україні
МЗС Польщі назвало країну, яка може змусити Путіна закінчити війну в Україні

МЗС Польщі назвало країну, яка може змусити Путіна закінчити війну в Україні

Китай може змусити російського диктатора Володимир Путіна закінчити війну в Україні. Таку думку висловив очільник міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв’ю BBC, передає RMF 24.

Глава польського МЗС припустив, що війна в Україні може закінчитися лише тоді, коли Путін зрозуміє, що «ціна її продовження у вигляді людських життів і фінансових витрат є вищою за мету, якої він хоче досягти».

При цьому, на думку дипломата, війна в Україні не завершиться найближчим часом.

«Немає браку потенційних посередників – Туреччини, ООН. Китай міг би фактично змусити Путіна припинити цю війну. Але я не бачу жодних ознак того, що Путін хоче вести переговори», – зауважив Сікорський. 

На його думку, Євросоюз міг би збільшити військову допомогу Україні. Водночас політик звернув увагу, що вартість загальної фінансової допомоги ЄС Україні навіть вища, ніж США.

Як повідомлялося, у Польщі створено Раду з питань співпраці з Україною – громадський орган, який займатиметься двосторонніми відносинами й питанням відбудови. Уповноважений уряду Польщі пояснив, що ідея полягає у створенні інституції, «яка буде застосовувати більш цілісний підхід до польсько-українських відносин».

До слова, Угорщина блокує надання Польщі з європейського бюджету €450 млн компенсації за надану раніше Україні зброю, що ускладнює передачу Варшавою чергових пакетів військової допомоги Києву. 

Источник материала
loader
loader