У Великодню ніч росіяни випустили по Україні 24 "шахеди"
У Великодню ніч росіяни випустили по Україні 24 "шахеди"

У Великодню ніч росіяни випустили по Україні 24 "шахеди"

У ніч на 5 травня російські окупанти атакували Україну з північного та південного напрямків 24 ударними БпЛА типу Shahed-131/136. Їх пускали з курської області РФ та з мису Чауда, що в окупованому Криму. Про це повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ.

- Повітряний напад противника відбивали зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України. У результаті бойової роботи знищено 23 ударних БпЛА у Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях.

За словами очільника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, вночі в області збили 12 безпілотників - по одному у Криворізькому та Нікопольському районах, ще десять "приземлили" у Дніпровському.  Через падіння уламків й влучання у Дніпрі пошкоджені інфраструктурні об’єкти, виникли декілька пожеж.  Також пошкоджена  багатоповерхівка. У Слобожанській громаді потрощені дві автівки, зачепило і магазин.

  • Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав п'ять ракетних та 69 авіаційних ударів, здійснив 74 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.
  • У суботу 4 травняросійські терористи двічі обстріляли Харків. Внаслідок ворожої агресії поранення отримали 6 людей. 
Источник материала
Поделиться сюжетом