19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В ISW пояснили відступ ЗСУ на Донеччині: є причина
В ISW пояснили відступ ЗСУ на Донеччині: є причина

В ISW пояснили відступ ЗСУ на Донеччині: є причина

У ніч на 4 травня російські окупанти тактично просунулися на північний захід від Авдіївки, біля села Архангельське. Сили оборони України відступили з цього району Донецької області, щоб виграти час до прибуття допомоги від Заходу.

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW) від 4 травня, пише "Хвиля" .

Аналітики повідомили з посиланням на відео, яке опублікував військовий блогер РФ, де бійці російського батальйону "Лавіна" 132-ї мотострілецької бригади (1-й армійський корпус "ДНР") піднімають прапор у селі Архангельське, що додаткові геолокаційні кадри вказують, що російські просунулися на східній околиці Архангельського.

Також читайте: "Вузький коридор: Стратегія перемоги демократів на президентських виборах та роль України"

"Захоплення Росією цього села також вказує на те, що російські війська, ймовірно, контролюють Керамік та Новокалинове (на південний схід від Архангельського). На опублікованих 3 травня геолокаційних відеозаписах видно, що Збройні сили України відходять із північної частини Архангельського, а російські військові блогери стверджують, що російські війська зайшли в село в ніч із 3 на 4 травня після відходу українських військ", - йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Війна Росії проти України. ЗСУ

Російський пропагандист також стверджував, що війська РФ проводили наступальні операції для захоплення Архангельського в кілька етапів: тиждень тому російські війська наступали з Очеретино, а 3 травня російські війська з Кераміка (схід Очеретиного) захопили село, зазначається у матеріалі.

"Українські війська, можливо, вирішили обміняти простір на якийсь час, в очікуванні прибуття масштабної допомоги від США на фронт у найближчі тижні – це рішення для недостатньо забезпечених ресурсами сил, які можуть оточити з флангу. Водночас, російські війська інтенсифікують наступальні операції, оскільки намагаються скористатися обмеженим тимчасовим вікном до прибуття західної військової допомоги.

Аналітики зазначають, що рашисти вирішили використати зону, де вони, швидше за все, отримають тактичні переваги у найближчому майбутньому.

Однак незрозуміло, чи продовжуватимуть вони рух на північ до Торецька, чи повернуться до свого попереднього фокусування на Покровську на північному заході.

В ISW додали, що російські війська вже перекинули на лінію фронту на північний захід від Авдіївки приблизно дивізійну силу (переважно чотири бригади Центрального військового округу — ЦВО) і продовжують перекидати в цей район додаткові сили.

Нагадуємо, що за словами Жозепа Борреля, Росія за диктатора Володимира Путіна повернулася до імперського сприйняття світу, а це у свою чергу є найбільшою екзистенційною загрозою для Європи , і європейці повинні знати, що російські війська можуть опинитися на кордонах Польщі.

Источник материала
Поделиться сюжетом