В Ізраїлі закрили представництво Al Jazeera
В Ізраїлі закрили представництво Al Jazeera

В Ізраїлі закрили представництво Al Jazeera

Кабінет прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху закрив мережу на той час, поки триває війна в Газі, заявивши, що це загрожує національній безпеці.

В Ізраїлі закрили представництво катарської телекомпанії Al Jazeera. Про рішення закрити представництво прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. 

“Уряд, який я очолював, одноголосно ухвалив рішення: в Ізраїлі буде закрито провокаційний канал Al Jazeera”, – написав Нетаньяху в мережі X.

Reuters , що в місцевому офісі редакції відбуваються обшуки.

“Кабінет прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху закрив мережу на той час, поки триває війна в Газі, заявивши, що це загрожує національній безпеці”, – йдеться в публікації.

Міжнародна організація Комітет із захисту журналістів (CPJ) закликала Ізраїль не блокувати Al Jazeera, оскільки “плюралізм думок у засобах масової інформації необхідний для того, щоб притягнути владу до відповідальності, особливо під час війни”.

Світові ЗМІ пишуть, що Al Jazeera звинуватила Нетаньяху в “підбурюванні” і заявила, що покладає на нього “відповідальність за безпеку своїх співробітників і приміщень телемережі по всьому світу після його провокації і цього помилкового, ганебного звинувачення”.

Парламент Ізраїлю 1 квітня затвердив закон, що дозволяє закривати “ворожі ЗМІ” в країні. Документ названо “законом Al Jazeera”, оскільки він спрямований проти цього телеканалу.





Источник материала
Поделиться сюжетом