19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Великдень з українськими традиціями: що обов'язково має бути на святковому столі
Великдень з українськими традиціями: що обов'язково має бути на святковому столі

Великдень з українськими традиціями: що обов'язково має бути на святковому столі

Проте є страви, які важливіші ніж інші. Мовиться про крашанки та паски – справжні символи Великодня.

Що має бути на великодньому столі

Крім крашанок та паски, на великодньому столі обов'язково повинні бути м'ясні, рибні та овочеві страви. М'ясо може бути як у вигляді холодних закусок, так і гарячих страв.

Гарним варіантом є різні м'ясні нарізки, холодець, смажені ребра, фарширована качка чи курка.


Крашанки – обов'язковий елемент великоднього святкування / Фото Unsplash

Салати на Великдень краще робити максимально легкими, щоб вони ідеально доповнювали основні страви.

Також традиційно на великодній стіл ставлять кагор або будь-яке інше червоне вино. Проте від міцного алкоголю – коньяку, горілки, віскі – краще відмовитися, щоб не перетворювати таке світле свято на пиятику.

Теги по теме
Пасха
Источник материала
Поделиться сюжетом