Замінили "Онікси" на "Іскандери": в ОК "Південь" пояснили, чому ворог використовує інші ракети
Замінили "Онікси" на "Іскандери": в ОК "Південь" пояснили, чому ворог використовує інші ракети

Замінили "Онікси" на "Іскандери": в ОК "Південь" пояснили, чому ворог використовує інші ракети

Як пояснив начальник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, ворог використовує ту зброю, яку вважає ефективнішою. Однак замінити "Онікси" на "Іскандери" для ударів по Одещині ворог міг і з інших міркувань, передає 24 Канал.

Чому росіяни б'ють по Одесі "Іскандерами"

Раніше ворог атакував Одещину протикорабельними ракетами "Онікс". Однак останні ракетні удари демонструють, що окупанти відійшли від використання такого типу озброєння й перейшли на "Іскандери". За словами Плетенчука, Ворог використовує ті ресурси, які вважає більш ефективними.

Використовують доступний ресурс. Використовують той ресурс, який вони вважають більш ефективним. "Онікси" – це застосування протикорабельної системи, яка в принципі призначена для інших цілей,
– повідомив Плетенчук.

Водночас він додав, що ворог може комбінувати системи озброєння, ймовірно, залежно від наявності боєзапасу. Втім, це може відбуватися й з якихось інших міркувань.

"Використовуючи систему "Іскандер", окупанти саме застосовують ту систему, яка для цього призначена. Для того, щоб працювати в режимі "земля – земля". Єдине, що можна додати – використовують вони доволі свіжі ракети. Можна констатувати, що працюють боєприпаси, які виготовляються просто зараз", – додали в ОК "Південь".

Ворог не припиняє терору Одещини

  • У ніч проти 2 травня окупанти вдарили по Одесі. Ворог атакував сортувальне депо та відділення "Нової пошти". Внаслідок удару спалахнула масштабна пожежа, яка охопила понад 6 тисяч квадратних метрів, згоріло 904 посилки вартістю близько у 3 мільйони гривень. Дивом ніхто не загинув, однак є постраждалі.
  • У ніч проти 1 травня окупанти також атакували місто балістичними ракетами. Під ударом опинилася цивільна інфраструктура. На жаль, 3 людини загинуло, ще 3 – отримали поранення.
  • Ввечері 29 квітня ворог вкотре цинічно вдарив по Одесі. Ворог цинічно вдарив по інфраструктурі й атакував набережну. На жаль, загинуло 6 людей та понад 30 отримали поранення. Ворог підло вдарив надвечір ракетою зі шрапнеллю, коли біля моря було багато людей.
Теги по теме
Одесса
Источник материала
Поделиться сюжетом