19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Аграрії зможуть вивезти всю призначену на експорт продукцію Чорним морем
Аграрії зможуть вивезти всю призначену на експорт продукцію Чорним морем

Аграрії зможуть вивезти всю призначену на експорт продукцію Чорним морем

НБУ припускає подальше стабільне функціонування нового морського маршруту, проте ризики ускладнення транспортування морем через атаки рф зберігаються. Про це повідомляє

“У прогноз закладається безперебійне функціонування морського шляху, середньомісячні потужності якого становитимуть близько 7 млн тонн. Цього буде достатньо для експорту агропродукції, а також нарощування поставок продукції ГМК на традиційні для України ринки”, – йдеться в “Інфляційному звіті” Національного банку України (квітень 2024 року)..

За даними НБУ, подальша стабільна робота морського маршруту значно здешевить транспортування для експортерів та сприятиме збільшенню надходжень валютної виручки.

Водночас морський маршрут може використовуватися для ввезення імпортних товарів з метою оптимізації витрат та/або в разі недоступності чи певних перешкод для інших видів транспортування.

“Проте ризики пошкоджень портів, інфраструктури та суден унаслідок російських атак все ще залишаються значними. У разі їх реалізації ефективність морського шляху суттєво знизиться, що негативно відобразиться на експортних надходженнях та подальшій діяльності агро- та металургійного секторів”, – додали в НБУ.



Перегляди: 0
Источник материала
Поделиться сюжетом