19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Австралія та Нідерланди виграли путівки на Олімпіаду у баскетболі 3х3
Австралія та Нідерланди виграли путівки на Олімпіаду у баскетболі 3х3

Австралія та Нідерланди виграли путівки на Олімпіаду у баскетболі 3х3

У японському місті Уцуномія пройшов другий кваліфікаційний турнір в баскетболі 3х3 на літні Олімпійські Ігри-2024, які пройдуть у Парижі.

Як повідомляє ФБУ, грали господарі турніру збірні Японії та 7 команд-переможниць своїх континентів, а також кращі збірні  чемпіонату світу-2023. Були розіграні по одній ліцензії у чоловіків та жінок, передає Укрінформ.

У чоловічій сітці до фіналу все відбувалось без сенсацій - у плей-офф вийшли найкращі за посівом збірні Литви, Нідерландів, Франції та Монголії, а до вирішального матчу - Литва та Нідерланди. У підсумку фінальний матч виграли баскетболісти Нідерландів 19:15.

У жіночих змаганнях фавориткою вважалася збірна Канади, яка на груповому етапі поступилась Австралії - 16:21 і вийшла до плей-офф з другого місця. У півфіналі канадки обіграли - 18:12, а у вирішальному матчі знову зіграли з Австралією, яка в 1/2-й здобула перемогу над Бразилією - 18:16.

Рівний фінальний матч завершився перемогою Австралії - 19:16. Саме австралійки точно зіграють влітку у Парижі.

У Канади, як і в інших топових збірних, які ще не мають ліцензій на Олімпіаду, останнім шансом отримати бажану путівку, буде третій кваліфікаційний олімпійський турнір 16-19 травня. Його прийматиме угорський Дебрецен. Там зіграють по 16 збірних, які розіграють по 3 ліцензії на Олімпійські ігри, в тому числі там виступить жіноча збірна України.

Фото: fbu.ua.

Теги по теме
Спорт Япония Нидерланды Баскетбол Австралия
Источник материала
Поделиться сюжетом