19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Австралійська авіакомпанія заплатить $79 млн через продаж квитків на "примарні" рейси
Австралійська авіакомпанія заплатить $79 млн через продаж квитків на "примарні" рейси

Австралійська авіакомпанія заплатить $79 млн через продаж квитків на "примарні" рейси

Австралійська авіакомпанія Qantas погодилася виплатити 120 млн австралійських доларів ($79 млн) для врегулювання позову щодо продажу тисяч квитків на вже скасовані рейси. Про це повідомила Австралійська комісія з питань конкуренції та захисту споживачів (ACCC).

"Qantas визнала, що ввела споживачів в оману, рекламуючи квитки на десятки тисяч рейсів, які вона вже вирішила скасувати, і скасувавши ще тисячі рейсів, не повідомивши власників квитків про своє рішення після судового позову ACCC", – сказано в повідомленні.

Qantas є найбільшим внутрішнім авіаперевізником Австралії. Це публічна компанія, яка здійснює внутрішні та міжнародні пасажирські рейси під своїм основним брендом Qantas та через свою дочірню компанію Jetstar. Вона пропонує авіаквитки для продажу через прямі канали, такі як веб-сайт і додаток, і непрямі канали, такі як турагенти та сторонні веб-сайти онлайн-бронювання.

Люди, які купили квитки на неіснуючі внутрішні рейси, отримають $225, а власники міжнародних квитків – $450 на додачу до будь-яких інших компенсацій. Загалом йдеться про виплати 86 597 клієнтам Qantas.

Крім того, компанія і заплатить штраф у 100 млн австралійських доларів замість того, щоб судитися з регулятором.

Штраф є найбільшим за всю історію для австралійської авіакомпанії та одним із найбільших у світі в авіаційній галузі.

"Ми визнаємо, що Qantas підвела клієнтів і не відповідала нашим власним стандартам", — заявила генеральний директор компанії Ванесса Хадсон.

Угода "означає, що ми можемо виплатити компенсацію постраждалим клієнтам набагато раніше, ніж якби розгляд справи тривав у Федеральному суді", — додала Хадсон.

Федеральний суд повинен схвалити угоду, і очікується, що виплати будуть здійснені не раніше наступного фінансового року, після 30 червня.

У серпні 2023 року ACCC подав позов проти Qantas у Федеральному суді, стверджуючи, що з 21 травня 2021 року по 7 липня 2022 року Qantas рекламувала квитки на понад 8000 скасованих рейсів. Також стверджувалося, що для понад 10 000 рейсів, запланованих на травень-липень 2022 року, Qantas не повідомила своєчасно власників квитків про те, що їхні рейси скасовано.

Тепер Qantas визнала, що її порушення тривали з 21 травня 2021 року до 26 серпня 2023 року, що вплинуло на десятки тисяч рейсів, запланованих на період з 1 травня 2022 року по 10 травня 2024 року.

Источник материала
Поделиться сюжетом