19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Двоє відставних суддів, які пішли працювати до окупантів, отримали підозри
Двоє відставних суддів, які пішли працювати до окупантів, отримали підозри

Двоє відставних суддів, які пішли працювати до окупантів, отримали підозри

Державне бюро розслідувань заочно повідомило підозри в колабораціонізмі двом суддям у відставці.

Йдеться про колишніх суддів Мелітопольського міськрайнного суду Запорізької області — 66-річну Наталію Купавську і 64-річну Тамару Міщенко. Ще у 2021-му Вища рада правосуддя звільнила їх у відставку.

31 березня 2023 року до Вищої ради правосуддя надійшло звернення голови Громадської організації «Всеукраїнське об’єднання «Автомайдан» про припинення відставки суддів Міщенко та Купавської у зв’язку з колабораційною діяльністю на тимчасово окупованій території.

12 липня 2023 року колектив Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області попрохав ВРП зупинити виплати щомісячного довічного грошового утримання суддям у відставці Міщенко та Купавській. У зверненні повідомлялося, що ці судді співпрацювали з окупаційною адміністрацією, займали посади викладачів у створеному окупантами Мелітопольському державному університеті, а також стали суддями незаконно створеного так званого Запорізького обласного суду.

27 вересня 2023 року указом президента РФ Купавську і Міщенко призначили суддями до так званого «Запорізького обласного суду» із 6-річним строком повноважень.

У грудні 2023 року Пенсійний фонд України інформував ВРП, що виплату щомісячного довічного грошового утримання Міщенко і Купавській припинено з 1 жовтня 2022 року на підставі листа Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.

Їх дії кваліфікуються за ч.7 ст.111-1 Кримінального кодексу України як колабораціонізм — зайняття посади в незаконному судовому органі, створеному на тимчасово окупованій території. // Судовий репортер

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом