19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Електричний гуманоїдний робот Tiangong побив світовий рекорд швидкості бігу
Електричний гуманоїдний робот Tiangong побив світовий рекорд швидкості бігу

Електричний гуманоїдний робот Tiangong побив світовий рекорд швидкості бігу

У Пекіні було представлено інноваційний гуманоїдний робот “Тяньгун” (Tiangong), який став першим у світі повністю електричним роботом, здатним розвивати швидкість до 6 км/год. Робот розроблений Пекінським центром інновацій у галузі гуманоїдних роботів і має зріст 163 см та вагу 43 кг. Завдяки легкій конструкції “Тяньгун” може стабільно бігати.

Робот оснащений різноманітними сенсорами для візуального сприйняття, високоточним інерційним вимірювальним блоком (IMU) та 3D-відеосенсорами, що дозволяє йому ефективно орієнтуватися у просторі. Для точного зворотного зв’язку за силою використано високоточні шестивимірні силові датчики.

“Тяньгун” використовує інноваційний метод навчання рухам, званий “Навчання з наслідуванням на основі пам’яті станів з прогнозованим підкріпленням” (State Memory-based Predictive Reinforcement Imitation Learning), який відіграв важливу роль у розробці здатності робота природно бігати.

Розробники також наголошують, що “Тяньгун” має відкритий вихідний код та сумісність, що розширює його потенційні сценарії використання. Робот продемонстрував свої можливості навігації по схилах і сходах навіть без візуального введення, а також його здатність адаптуватися до умов, що змінюються, і коригувати крок при зустрічі з перешкодами або нерівностями на місцевості.

Источник материала
Поделиться сюжетом