19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Курс гривні у 2024 році: прогнози та перспективи
Курс гривні у 2024 році: прогнози та перспективи

Курс гривні у 2024 році: прогнози та перспективи

Фінансовий аналітик YouTube-каналу "Фінансовий портал "Мінфін" Михайло Федоров поділився своїми думками про курс та перспективи української гривні у 2024 році.

Ключові чинники впливу на курс гривні зараз – це насамперед фінансова допомога від західних партнерів.

Як зазначив експерт, "з тим, що американці надають допомогу, тепер все зійдеться, тому що і до американської допомоги нам допомагали інші країни". За оцінками, Україні на 2024 рік потрібно приблизно 40 млрд. зовнішніх надходжень у доларах для забезпечення макроекономічної стабільності.

НБУ, обмін доларів

Федоров вважає малоймовірним суттєве зміцнення гривні в найближчому майбутньому:

"Зміцнювати гривню невигідно з внутрішніх причин. Для того, хто керує гривнею, це абсолютно небажана дія". Послаблення ж національної валюти відбуватиметься повільно та плавно.

"У всіх прогнозах самої влади курс гривні потихеньку знижуватиметься повільно, плавно, щоб це нікого не дратувало, нікому не робило боляче, проте зниження буде йти, тому що така природа гривні", - підкреслив аналітик.

Загалом, на думку експерта, 2024 року курс гривні буде достатньо стабільним у коридорі 38-40 гривень за долар. Це влаштує всіх. "Якихось панічних речей зараз не буде, гривня досить стабільно стоятиме, але вона не сильно зміцнюватиметься", - резюмував Федоров.

Однак у довгостроковій перспективі девальваційний тренд національної валюти все ж таки збережеться через особливості та недосконалості фінансової системи України.

Теги по теме
курс валют курс гривны
Источник материала
Поделиться сюжетом