19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Львівщина попрощається з Героїнею, яка загинула разом з коханим
Львівщина попрощається з Героїнею, яка загинула разом з коханим

Львівщина попрощається з Героїнею, яка загинула разом з коханим

Сьгодні, 6 травня, «на щиті» повертається Героїня Оксана Демчук, уродженка с.Подорожнє, яка загинула 3 травня 2024 року захищаючи Україну від російського окупанта в боях в районі населеного пункту Стельмахівка Сватівського району Луганської області. Про це інформує Журавненська селищна рада.

Парастас за загиблою Захисницею відбудеться 6 травня о 20.00 год. у с. Володимирці

У вівторок, 7 травня, о 13.00 год. розпочнеться чин поховання у с. Володимирці.

Оксана народилася 20 жовтня 1988 року в с.Подорожнє, проживала з батьками в с.Володимирці. Навчалась 9 років в Володимирцівській ЗОШ,  10 та 11 клас – в Журавнівському КЗЗСО школі-ліцеї. Після закінчення школи  в Стрийському художньому ліцеї здобула професію реставратора. Працювала на «Леоні» м. Стрий, потім в Польщі.

Зі школи Захисниця мріяла про військову кар’єру. З початком повномаштабної війни Оксана повернулася в Україну, щоб захищати рідну Батьківщину.

Оксана добровольцем записалась в ряди 103-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ. Наказом Головнокомандувача ЗСУ від 27.09.2023 року  за заслуги перед народом України нагороджена нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ «Золотий хрест».

На війні знайшла своє кохання Олександра з селища Липівка Стрийського району. Один рік разом на війні, разом йшли на бойові завдання, разом були у відпустці, разом будували плани на спільне щасливе сімейне життя. Клята війна забрала життя відважних молодих Героїв. 3 травня вони загинули разом повертаючись з бойового завдання.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Источник материала
Поделиться сюжетом