19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Мажорний скандал у київському ресторані: спливли нові цікаві подробиці щодо офіцера поліції
Мажорний скандал у київському ресторані: спливли нові цікаві подробиці щодо офіцера поліції

Мажорний скандал у київському ресторані: спливли нові цікаві подробиці щодо офіцера поліції

Віталія Манасяна звільнили в день конфлікту за столик у "Гудвайні", а раніше на нього вже надходили скарги

Співробітника Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції (ДСР НПУ), підполковникаВіталія Манасяна звільнили після скандалу в столичному ресторані Good Wine саме в день конфлікту, 21 квітня. Про це на інформаційний запит "Телеграфу" повідомили у Департаменті комунікацій Нацполіції.

За результатами службового розслідування, відповідно до наказу ДСР НПУ від 21 квітня 2024 року № 162, підполковника поліції Віталія Манасяна притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді звільнення зі служби в поліції за вчинення дисциплінарного проступку, що полягав у порушенні вимог пунктів 1, 2, 3 частини першої статті 18 Закону України від 2 липня 2015 року № 580-VІІІ "Про Національну поліцію", — розповіли у Нацполі.

Окрім того, серед причин звільнення були порушення з боку правоохоронця Правил етичної поведінки поліцейського, присяги та посадових інструкцій.

Зазначимо, у 1-3 пунктах статті 18 ЗУ "Про Нацполіцію" сказано, що кожен співробітник поліції повинен: "1) Неухильно дотримуватися положень Конституції України, законів України та інших нормативно-правових актів, що регламентують діяльність поліції, та Присяги поліцейського;

2) професійно виконувати свої службові обов’язки відповідно до вимог нормативно-правових актів, посадових (функціональних) обов’язків, наказів керівництва;

3) поважати і не порушувати прав і свобод людини".

Також, як повідомили у Департаменті комунікацій НПУ, станом на 21 квітня до Департаменту внутрішньої безпеки Нацполу "надходили скарги щодо можливих неправомірних дій поліцейського ДСР НПУ Віталія Манасяна". Втім, які це саме скарги, у Нацполіції не уточнюють.

Як повідомлялось, минулого тижня журналіст-розслідувач Михайло Ткач повідомляв, що героя гучного скандалу у магазині Goodwine, поліцейського Віталія Манасяна нещодавно бачили у компанії ще одного скандального діяча — народного депутата від "Слуги народу" Миколи Тищенка — "біля одного відомого столичного закладу".

Нагадаємо, за даними очевидців, у Києві поліцейський Віталій Манасян у неділю зранку, 21 квітня, зайняв чужий столик у "Гудвайні" та грубо спілкувався з персоналом. Про це зокрема повідомляв український бізнесмен Максим Шкіль.

Підприємець розповів, щозаздалегідь замовив цей столик, але коли він прийшов до закладу, адміністратори повідомили, що місце зайняв інший чоловік. На що вони у відповідь матом почули: "Вы две дуры, здесь сидеть буду я".

"Після чого відвідувач відкинув резерв і сів за стіл. Після того як з даним "гостем" ресторану переговорили, він почав розповідати, що не встане і окреслив перспективу, що зі мною буде. Коли люди за сусіднім столом почали критично обговорювати поведінку цього відвідувача, дівчина, яка сиділа з ним, каже — "Вы даже не представляете, кто мы", — писав комерсант.

Раніше користувачі соцмереж у коментарях щодо цього конфлікту припускали, що Манасян нібито зможе уникнути звільнення, адже позбавити його посади у вихідний день процесуально начебто не можна.

Теги по теме
Киев Нацполиция
Источник материала
Поделиться сюжетом