19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Волині віднайдено історичну пам'ятку часів Київської Русі
На Волині віднайдено історичну пам'ятку часів Київської Русі

На Волині віднайдено історичну пам'ятку часів Київської Русі

Вирізьблену кам’яну плиту ХІІ-ХІІІ ст. із зображенням двох ангелів виявили на Волині. Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

«Зусиллями прокурорів Луцької окружної прокуратури віднайдено історичну пам’ятку – вирізьблену кам’яну плиту ХІІ-ХІІІ ст. із зображенням двох ангелів», – йдеться у повідомленні.

Унікальну знахідку планують відправити до Національного музею історії України. В установі проведуть дослідження щодо її наукової, культурної, художньої та історичної цінності.

Правоохоронці вже раніше врятували від незаконного продажу на інтернет-аукціоні плиту ХІІ-ХІІІ століття. На ній зображено Святого Воїна. Цей артефакт також є пам’яткою періоду саме Київської Русі. Обидва артефакти віднайшли під час розслідування кримінального провадження. Поліцейські проводять й надалі розслідування.

«Скарб складається зі 140 срібних монет (акче), які карбувалися в Криму в 1480-х роках за часів правління хана Менглі Гірея І», – йдеться у повідомленні.

Також Херсонський обласний краєзнавчий музей отримав старовинний гарман, який виявив на території області український військовий, що служить у ТрО. Про це музей повідомив на Facebook-сторінці.

«Кожного дня ми переконуємося, що українські військові – найкращі в світі! Вони не тільки мужні, а й освічені, дбають про нашу безпеку і збереження культурної спадщини України. Сьогодні завдяки нашим воїнам музей поповнився масштабним і вагомим експонатом», – йдеться у повідомленні.

Источник материала
Поделиться сюжетом