Авіаудар Росії на Великдень зруйнував будинок ректорки ХНУ імені Каразіна
Авіаудар Росії на Великдень зруйнував будинок ректорки ХНУ імені Каразіна

Авіаудар Росії на Великдень зруйнував будинок ректорки ХНУ імені Каразіна

Авіаудар Росії по Харкову у Великдень зруйнував будинок ректорки національного університету імені Каразіна Тетяни Кагановської. Про це вона повідомила у своєму фейсбуці та в коментарі Суспільному. Під час атаки Кагановська була не вдома.

- Я гуляла в Центральному парку. Коли стався вибух, підходила додому, була за сто метрів від будинку. Воно летіло всюди. Потім я зрозуміла, що на мене щось попало, але добре, що ніщо велике не долетіло, — розказала вона.

У будинку ректорки під час удару знаходився чоловік, він дістав перелом. Кагановська розповіла, що раніше постраждалий залишився без житла на Північній Салтівці. Чи можна буде відновити будинок, поки що невідомо. У будівлі немає стіни та даху.

- Я коли зайшла, все сипалося на голову. Поки що, на перший погляд, відновленню не підлягає, а далі будемо розуміти. Тому що там зараз прокуратура, вона робить висновки, — сказала Тетяна Кагановська.

Ректорка додала, що це спокійний район, де немає жодного військового автомобіля і самих військових. За словами жінки, це також підтвердження факту, що Харків - прифронтове місто.

Тетяна Кагановська. Фото: Суспільне Харків

  • У неділю, 5 травня, Росія атакувала центральний Шевченківський район Харкова трьома керованими авіаційними бомбами. Постраждали 16 людей.
  • Тетяна Кагановська — докторка юридичних наук, донька ексмера Харкова Євгена Кушнарьова. Харківський національний університет імені Каразіна вона очолює з липня 2021 року.
Теги по теме
российская агрессия Харьков
Источник материала
Поделиться сюжетом