19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Помер ректор Закарпатської академії мистецтв Іван Небесник
Помер ректор Закарпатської академії мистецтв Іван Небесник

Помер ректор Закарпатської академії мистецтв Іван Небесник

Помер ректор Закарпатської академії мистецтв Іван Небесник.

Про це навчальний заклад повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"5 травня 2024 року перестало битися серце людини, яка ціле життя ішла за своєю мрією, а нерідко, зваливши її на свої плечі, і несла. Такою мрією і справою життя Івана Небесника стала сьогоднішня Закарпатська академія мистецтв", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у червні 1990 року він став першим демократично обраним директором Ужгородського училища прикладного мистецтва, яке з часом набуло статусу коледжу мистецтв ім. А. Ерделі, а далі – у 2003 році - Закарпатського художнього інституту, з 2016 року - Закарпатської академії мистецтв.

Іван Небесник був лідером, який не просто показував шлях, а робив кроки перший. І коли постало питання необхідності відкриття закладу вищої мистецької освіти на Закарпатті, саме він першим підготував дисертацію і захистив її, саме він став першим професором у закладі.

"Цим Іван Небесник не тільки стимулював людей поряд із собою, а й започаткував той процес, який сьогодні представляють сотні публікацій та монографії, присвячені мистецтву Закарпаття, а популярність мистецької школи краю стала не тільки всеукраїнською, а й центральноєвропейською", - зазначили в академії.

Як повідомлялося, Іван Іванович Небесник — український педагог, професор кафедри культури та соціально-гуманітарних дисциплін Закар­патсь­кої академії мистецтв, кандидат педагогічних наук, член НСХУ, заслужений працівник освіти України.

Фото: mukachevo.net

Теги по теме
Смерть Закарпатье
Источник материала
Поделиться сюжетом