19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Предстоятель ПЦУ підтримав заклик до обміну полоненими «всіх на всіх»
Предстоятель ПЦУ підтримав заклик до обміну полоненими «всіх на всіх»

Предстоятель ПЦУ підтримав заклик до обміну полоненими «всіх на всіх»

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній підтримав заклик Вселенського патріарха Варфоломія до обміну військовополоненими між Україною та РФ за формулою «всіх на всіх».

Про це предстоятель Православної церкви України сказав у Світлий понеділок, передає Укрінформ.

"З нагоди Пасхи Христової, Світлого Воскресіння нашого Спасителя, яке нагадує нам про звільнення всього людства від полону зла, як предстоятель Православної церкви України я хочу долучити свій голос підтримки до голосу Його Всесвятості Вселенського патріарха Варфоломія, голосів інших релігійних і світських лідерів, які зараз закликають владу України і російську владу узгодити повний обмін військовополоненими, за формулою «всіх на всіх». Нехай Господь благословить успіхом цю добру справу і допоможе всім, хто працюватиме над її втіленням", - сказав владика Епіфаній.

Він додав, що українська Церква молиться, щоби "всі наші воїни, які опинилися у ворожому полоні, повернулися на Батьківщину, до своїх рідних і близьких, і щоби це сталося наскільки можливо швидко".

Як повідомлялося, Вселенський патріарх Варфоломій під час Великоднього богослужіння у ніч проти 5 травня закликав до обміну полоненими між Україною і Росією за принципом «всіх на всіх».

Источник материала
Поделиться сюжетом